Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali641g135kcal7.7g21.8g1.3g13.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 281g638kcal53.3g0g47.7g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 80g116kcal2.6g25.3g0.2g0.5g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)8.8g19kcal0.7g2.3g0.7g0g
Siirappi 28g85kcal0g20.8g0g0g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2192g2164kcal130.6g145.8g116g29.6g
Valittu annoskoko1096g1082kcal65.3g72.9g58g14.8g
Annoskoko puolitettuna548g541kcal32.7g36.5g29g7.4g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708