Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali721g152kcal8.7g24.5g1.4g15.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 316g718kcal60g0g53.6g0g
Sipuli (kuorittu)50g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 90g131kcal2.9g28.5g0.2g0.6g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)10g22kcal0.8g2.6g0.7g0g
Siirappi 32g95kcal0g23.4g0g0g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g11g82kcal0.1g0.1g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2466g2435kcal146.8g164.2g130g33.2g
Valittu annoskoko1233g1217kcal73.4g82.1g65g16.6g
Annoskoko puolitettuna617g609kcal36.7g41.1g32.5g8.3g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708