Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800g169kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 350g796kcal66.5g0g59.5g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 100g145kcal3.3g31.6g0.2g0.7g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)11g24kcal0.9g2.9g0.8g0g
Siirappi 35g106kcal0g25.9g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2735g2701kcal162.8g182g144.4g37g
Valittu annoskoko1368g1350kcal81.4g91g72.2g18.5g
Annoskoko puolitettuna684g675kcal40.7g45.5g36.1g9.3g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708