Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali80g17kcal1g2.7g0.2g1.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 35g80kcal6.7g0g6g0g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 10g15kcal0.3g3.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)1.1g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Siirappi 3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.3g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g270kcal16.4g18.4g14.6g3.8g
Valittu annoskoko137g135kcal8.2g9.2g7.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna69g68kcal4.1g4.6g3.7g1g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708