Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali962g203kcal11.5g32.7g1.9g20.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 421g957kcal79.9g0g71.5g0g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 120g174kcal3.9g38g0.3g0.8g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)13g29kcal1.1g3.4g1g0g
Siirappi 42g127kcal0g31.2g0g0g
Valkosipuli 4.8g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g15g110kcal0.2g0.2g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3288g3247kcal195.8g219g173.6g44.4g
Valittu annoskoko1644g1623kcal97.9g109.5g86.8g22.2g
Annoskoko puolitettuna822g812kcal49g54.8g43.4g11.1g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708