Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1122g237kcal13.5g38.1g2.2g23.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 491g1117kcal93.3g0g83.5g0g
Sipuli (kuorittu)77g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 140g203kcal4.6g44.3g0.3g1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)15g34kcal1.2g4g1.2g0g
Siirappi 49g148kcal0g36.4g0g0g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g18g128kcal0.2g0.2g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3836g3787kcal228.4g255.2g202.8g52g
Valittu annoskoko1918g1894kcal114.2g127.6g101.4g26g
Annoskoko puolitettuna959g947kcal57.1g63.8g50.7g13g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708