Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali120g25kcal1.4g4.1g0.2g2.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 53g120kcal10g0g8.9g0g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 15g22kcal0.5g4.7g0g0.1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)1.7g3.6kcal0.1g0.4g0.1g0g
Siirappi 5.3g16kcal0g3.9g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana411g406kcal24.2g27.2g21.4g5.4g
Valittu annoskoko206g203kcal12.1g13.6g10.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna103g102kcal6.1g6.8g5.4g1.4g
Arvot/100g100g99kcal5.9g6.6g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708