Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1282g271kcal15.4g43.6g2.6g26.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 561g1277kcal106.6g0g95.4g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 160g232kcal5.2g50.7g0.4g1.1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)18g39kcal1.4g4.6g1.3g0g
Siirappi 56g169kcal0.1g41.6g0g0g
Valkosipuli 6.4g6.9kcal0.5g1g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4384g4329kcal261g291.8g231.8g59.2g
Valittu annoskoko2192g2164kcal130.5g145.9g115.9g29.6g
Annoskoko puolitettuna1096g1082kcal65.3g73g58g14.8g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708