Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1443g304kcal17.3g49g2.9g30.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 631g1436kcal119.9g0g107.3g0g
Sipuli (kuorittu)99g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 180g261kcal5.9g57g0.4g1.2g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)20g44kcal1.6g5.2g1.5g0g
Siirappi 63g190kcal0.1g46.8g0g0g
Valkosipuli 7.2g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g23g165kcal0.2g0.2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4932g4870kcal293.8g328.4g260.6g66.8g
Valittu annoskoko2466g2435kcal146.9g164.2g130.3g33.4g
Annoskoko puolitettuna1233g1218kcal73.5g82.1g65.2g16.7g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708