Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1603g338kcal19.2g54.5g3.2g33.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 701g1596kcal133.2g0g119.2g0g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 200g290kcal6.5g63.3g0.4g1.4g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)22g49kcal1.8g5.7g1.7g0g
Siirappi 70g211kcal0.1g52g0g0g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.3g0.3g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5480g5411kcal326.2g364.8g289.4g74.4g
Valittu annoskoko2740g2705kcal163.1g182.4g144.7g37.2g
Annoskoko puolitettuna1370g1353kcal81.6g91.2g72.4g18.6g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708