Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1924g406kcal23.1g65.4g3.8g40.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 842g1915kcal159.9g0g143.1g0g
Sipuli (kuorittu)132g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 240g348kcal7.8g76g0.5g1.6g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)26g58kcal2.1g6.9g2g0.1g
Siirappi 84g254kcal0.1g62.4g0g0g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6576g6493kcal391.6g437.8g347.6g89g
Valittu annoskoko3288g3246kcal195.8g218.9g173.8g44.5g
Annoskoko puolitettuna1644g1623kcal97.9g109.5g86.9g22.3g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708