Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 88g199kcal16.6g0g14.9g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 25g36kcal0.8g7.9g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)2.8g6.1kcal0.2g0.7g0.2g0g
Siirappi 8.7g26kcal0g6.5g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g675kcal40.6g45.6g36.2g9.2g
Valittu annoskoko342g338kcal20.3g22.8g18.1g4.6g
Annoskoko puolitettuna171g169kcal10.2g11.4g9.1g2.3g
Arvot/100g100g99kcal5.9g6.7g5.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708