Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2244g474kcal26.9g76.3g4.5g47.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 982g2234kcal186.5g0g166.9g0g
Sipuli (kuorittu)154g42kcal2g7.4g0.3g2.6g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 281g407kcal9.1g88.6g0.6g1.9g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)31g68kcal2.5g8g2.3g0.1g
Siirappi 98g296kcal0.1g72.8g0g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g35g256kcal0.4g0.4g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7672g7575kcal456.8g510.6g405.6g103.8g
Valittu annoskoko3836g3788kcal228.4g255.3g202.8g51.9g
Annoskoko puolitettuna1918g1894kcal114.2g127.7g101.4g26g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708