Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali240g51kcal2.9g8.2g0.5g5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 105g239kcal20g0g17.9g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 30g44kcal1g9.5g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)3.3g7.3kcal0.3g0.9g0.2g0g
Siirappi 11g32kcal0g7.8g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.8g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana822g812kcal49g54.8g43.4g11g
Valittu annoskoko411g406kcal24.5g27.4g21.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna206g203kcal12.3g13.7g10.9g2.8g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708