Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2565g541kcal30.8g87.2g5.1g53.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1122g2553kcal213.2g0g190.7g0g
Sipuli (kuorittu)176g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 321g465kcal10.5g101.3g0.7g2.2g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)35g78kcal2.8g9.2g2.6g0.1g
Siirappi 112g338kcal0.1g83.1g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g40g293kcal0.4g0.4g32.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8768g8657kcal522.2g583.6g463.4g119g
Valittu annoskoko4384g4329kcal261.1g291.8g231.7g59.5g
Annoskoko puolitettuna2192g2164kcal130.6g145.9g115.9g29.8g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708