Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2885g609kcal34.6g98.1g5.8g60.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1262g2872kcal239.8g0g214.6g0g
Sipuli (kuorittu)198g54kcal2.6g9.5g0.4g3.4g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 361g523kcal11.8g114g0.8g2.5g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)40g87kcal3.2g10.3g3g0.1g
Siirappi 126g381kcal0.1g93.5g0g0g
Valkosipuli 14g16kcal1.1g2.4g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g45g329kcal0.5g0.5g36.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9864g9739kcal587.4g656.6g521.6g133.8g
Valittu annoskoko4932g4870kcal293.7g328.3g260.8g66.9g
Annoskoko puolitettuna2466g2435kcal146.9g164.2g130.4g33.5g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708