Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2925g617kcal35.1g99.5g5.9g61.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1280g2912kcal243.1g0g217.6g0g
Sipuli (kuorittu)201g54kcal2.6g9.7g0.4g3.4g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 366g530kcal11.9g115.5g0.8g2.5g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)40g89kcal3.2g10.5g3g0.1g
Siirappi 128g386kcal0.1g94.8g0g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g46g334kcal0.5g0.5g36.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9873kcal595.4g665.8g528.8g135.4g
Valittu annoskoko5000g4937kcal297.7g332.9g264.4g67.7g
Annoskoko puolitettuna2500g2468kcal148.9g166.5g132.2g33.9g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708