Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3200g675kcal38.4g108.8g6.4g67.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1400g3185kcal266g0g238g0g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 400g580kcal13g126.4g0.9g2.7g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)44g97kcal3.5g11.4g3.3g0.1g
Siirappi 140g422kcal0.1g103.7g0g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10940g10802kcal651.4g728g578.2g148g
Valittu annoskoko5470g5401kcal325.7g364g289.1g74g
Annoskoko puolitettuna2735g2700kcal162.9g182g144.6g37g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708