Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali321g68kcal3.8g10.9g0.6g6.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 140g319kcal26.6g0g23.8g0g
Sipuli (kuorittu)22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 40g58kcal1.3g12.7g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)4.4g10kcal0.4g1.1g0.3g0g
Siirappi 14g42kcal0g10.4g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0.1g0.1g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1096g1082kcal65.2g73.2g57.6g14.8g
Valittu annoskoko548g541kcal32.6g36.6g28.8g7.4g
Annoskoko puolitettuna274g271kcal16.3g18.3g14.4g3.7g
Arvot/100g100g99kcal5.9g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708