Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3206g676kcal38.5g109g6.4g67.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1403g3191kcal266.5g0g238.4g0g
Sipuli (kuorittu)220g60kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 401g581kcal13.1g126.6g0.9g2.7g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)44g97kcal3.5g11.5g3.3g0.1g
Siirappi 140g423kcal0.1g103.9g0g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g50g366kcal0.5g0.5g40.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10960g10821kcal652.8g729.4g579.2g148.2g
Valittu annoskoko5480g5411kcal326.4g364.7g289.6g74.1g
Annoskoko puolitettuna2740g2705kcal163.2g182.4g144.8g37.1g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708