Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3847g812kcal46.2g130.8g7.7g80.8g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1683g3830kcal319.8g0g286.1g0g
Sipuli (kuorittu)265g71kcal3.4g12.7g0.5g4.5g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 481g697kcal15.7g152g1.1g3.3g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)53g116kcal4.2g13.8g4g0.1g
Siirappi 168g507kcal0.2g124.7g0g0g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g60g439kcal0.6g0.6g48.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13152g12986kcal783.2g875.4g695.2g178.2g
Valittu annoskoko6576g6493kcal391.6g437.7g347.6g89.1g
Annoskoko puolitettuna3288g3246kcal195.8g218.9g173.8g44.6g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708