Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali40g8.5kcal0.5g1.4g0.1g0.8g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 18g40kcal3.3g0g3g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.7kcal0g0.1g0g0g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 5g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)0.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Siirappi 1.8g5.3kcal0g1.3g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.6g4.6kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana137g135kcal8g9g7.2g1.6g
Valittu annoskoko69g68kcal4g4.5g3.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna34g34kcal2g2.3g1.8g0.4g
Arvot/100g100g99kcal5.8g6.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708