Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali401g85kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 175g399kcal33.3g0g29.8g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 50g73kcal1.6g15.8g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)5.5g12kcal0.4g1.4g0.4g0g
Siirappi 18g53kcal0g13g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1370g1353kcal81.6g91g72.4g18.4g
Valittu annoskoko685g676kcal40.8g45.5g36.2g9.2g
Annoskoko puolitettuna343g338kcal20.4g22.8g18.1g4.6g
Arvot/100g100g99kcal6g6.6g5.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708