Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4488g947kcal53.9g152.6g9g94.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1964g4468kcal373.1g0g333.8g0g
Sipuli (kuorittu)309g83kcal4g14.8g0.6g5.2g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 561g813kcal18.3g177.3g1.2g3.8g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)62g136kcal4.9g16g4.6g0.1g
Siirappi 196g592kcal0.2g145.5g0g0g
Valkosipuli 22g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g70g512kcal0.7g0.7g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15344g15150kcal913.8g1021.2g810.8g207.8g
Valittu annoskoko7672g7575kcal456.9g510.6g405.4g103.9g
Annoskoko puolitettuna3836g3788kcal228.5g255.3g202.7g52g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708