Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali481g102kcal5.8g16.3g1g10.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 210g479kcal40g0g35.8g0g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 60g87kcal2g19g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)6.6g15kcal0.5g1.7g0.5g0g
Siirappi 21g63kcal0g15.6g0g0g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1644g1623kcal98g109.4g87g22.4g
Valittu annoskoko822g812kcal49g54.7g43.5g11.2g
Annoskoko puolitettuna411g406kcal24.5g27.4g21.8g5.6g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708