Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali561g118kcal6.7g19.1g1.1g11.8g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 245g559kcal46.6g0g41.7g0g
Sipuli (kuorittu)39g10kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 70g102kcal2.3g22.2g0.2g0.5g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)7.7g17kcal0.6g2g0.6g0g
Siirappi 25g74kcal0g18.2g0g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g8.8g64kcal0.1g0.1g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1918g1894kcal114g128g101.4g26.2g
Valittu annoskoko959g947kcal57g64g50.7g13.1g
Annoskoko puolitettuna480g474kcal28.5g32g25.4g6.6g
Arvot/100g100g99kcal5.9g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708