Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen250g64kcal2.2g11.5g1g5g
Ketsuppi, Heinz45g46kcal0.4g10.8g0g0.5g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Valkopippuri 2.5g7.1kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso10g28kcal0.8g4.9g0.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g830kcal95g0g50g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g175g170kcal8.1g26.6g0.7g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g500g120kcal6g18g0.5g0g
Purjosipuli 63g14kcal1.1g1.5g0.1g1.3g
Oltermanni, perinteinen38g135kcal9.4g0g10.9g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g6.3g4.2kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3190g2852kcal247.2g152.8g128g16.4g
Valittu annoskoko1595g1426kcal123.6g76.4g64g8.2g
Annoskoko puolitettuna798g713kcal61.8g38.2g32g4.1g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795