Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen300g77kcal2.7g13.8g1.2g6g
Ketsuppi, Heinz54g56kcal0.5g13g0.1g0.6g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Valkopippuri 3g8.5kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso12g34kcal1g5.9g0.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g996kcal114g0g60g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g210g204kcal9.7g31.9g0.8g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g600g144kcal7.2g21.6g0.6g0g
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.2g1.6g
Oltermanni, perinteinen45g162kcal11.3g0g13.1g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g7.5g5.1kcal0.1g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3828g3422kcal297g183.2g153.8g19.6g
Valittu annoskoko1914g1711kcal148.5g91.6g76.9g9.8g
Annoskoko puolitettuna957g856kcal74.3g45.8g38.5g4.9g
Arvot/100g100g89kcal7.8g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795