Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen350g90kcal3.1g16.1g1.4g7g
Ketsuppi, Heinz63g65kcal0.6g15.2g0.1g0.8g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Valkopippuri 3.5g10kcal0.4g1.5g0.1g0.9g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso14g39kcal1.1g6.9g0.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700g1162kcal133g0g70g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g245g238kcal11.3g37.2g1g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g700g168kcal8.4g25.2g0.7g0g
Purjosipuli 88g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Oltermanni, perinteinen53g189kcal13.1g0g15.2g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g8.8g5.9kcal0.1g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4466g3993kcal346.2g213.8g179.2g22.8g
Valittu annoskoko2233g1996kcal173.1g106.9g89.6g11.4g
Annoskoko puolitettuna1117g998kcal86.6g53.5g44.8g5.7g
Arvot/100g100g89kcal7.8g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795