Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen400g103kcal3.6g18.4g1.6g8g
Ketsuppi, Heinz72g74kcal0.6g17.4g0.1g0.9g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso16g45kcal1.3g7.8g1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g280g272kcal12.9g42.6g1.1g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g800g192kcal9.6g28.8g0.8g0g
Purjosipuli 100g23kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Oltermanni, perinteinen60g216kcal15g0g17.4g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g10g6.8kcal0.1g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5104g4563kcal395.4g244.4g204.8g26.2g
Valittu annoskoko2552g2282kcal197.7g122.2g102.4g13.1g
Annoskoko puolitettuna1276g1141kcal98.9g61.1g51.2g6.6g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795