Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen450g116kcal4g20.7g1.8g9g
Ketsuppi, Heinz81g83kcal0.7g19.5g0.1g1g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Valkopippuri 4.5g13kcal0.5g1.9g0.1g1.2g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso18g50kcal1.4g8.8g1.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha900g1494kcal171g0g90g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g315g306kcal14.5g47.9g1.3g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g900g216kcal10.8g32.4g0.9g0g
Purjosipuli 113g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Oltermanni, perinteinen68g243kcal16.9g0g19.6g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g11g7.6kcal0.1g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5742g5133kcal444.8g274.8g230.4g29.6g
Valittu annoskoko2871g2567kcal222.4g137.4g115.2g14.8g
Annoskoko puolitettuna1436g1283kcal111.2g68.7g57.6g7.4g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795