Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen500g129kcal4.5g23g2g10g
Ketsuppi, Heinz90g93kcal0.8g21.7g0.1g1.1g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Valkopippuri 5g14kcal0.5g2.1g0.1g1.3g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso20g56kcal1.6g9.8g1.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1000g1660kcal190g0g100g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g350g340kcal16.1g53.2g1.4g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g1000g240kcal12g36g1g0g
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.3g2.6g
Oltermanni, perinteinen75g270kcal18.8g0g21.8g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g13g8.5kcal0.1g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6380g5704kcal494.4g305.6g256.2g32.6g
Valittu annoskoko3190g2852kcal247.2g152.8g128.1g16.3g
Annoskoko puolitettuna1595g1426kcal123.6g76.4g64.1g8.2g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795