Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g5g3kcal0.6g0.1g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen4g11kcal1.2g0.1g0.7g1.2g
Forest honey (Marlene), annos 5g2g5.6kcal0g1.4g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g2g11kcal0.3g0.7g0.7g0.6g
Rypsiöljy rainbow5g45kcal0g0g5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g42g137kcal5g27.5g1g3.4g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g5g13kcal1.5g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g451kcal17.2g59.8g16.2g10.4g
Valittu annoskoko115g225kcal8.6g29.9g8.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna58g113kcal4.3g15g4.1g2.6g
Arvot/100g100g196kcal7.5g26g7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421