Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g5.9g3.6kcal0.8g0.1g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen4.8g14kcal1.4g0.1g0.8g1.5g
Forest honey (Marlene), annos 5g2.4g6.7kcal0g1.7g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g2.4g13kcal0.4g0.9g0.9g0.7g
Rypsiöljy rainbow5.9g54kcal0g0g5.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g50g165kcal6g33g1.2g4.1g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g5.9g16kcal1.8g0.1g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g541kcal20.8g71.8g19.4g12.6g
Valittu annoskoko138g271kcal10.4g35.9g9.7g6.3g
Annoskoko puolitettuna69g135kcal5.2g18g4.9g3.2g
Arvot/100g100g196kcal7.5g26g7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421