Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi99g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g10g6kcal1.3g0.1g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen7.9g23kcal2.4g0.2g1.3g2.4g
Forest honey (Marlene), annos 5g4g11kcal0g2.8g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g4g21kcal0.7g1.5g1.5g1.1g
Rypsiöljy rainbow10g89kcal0g0g9.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g83g275kcal10g55g2g6.8g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g10g26kcal3g0.2g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g902kcal34.8g119.6g32.4g20.6g
Valittu annoskoko230g451kcal17.4g59.8g16.2g10.3g
Annoskoko puolitettuna115g225kcal8.7g29.9g8.1g5.2g
Arvot/100g100g196kcal7.6g26g7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421