Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g100g61kcal13.1g1.1g0.4g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen80g228kcal24g1.6g13.6g24.5g
Forest honey (Marlene), annos 5g40g113kcal0.2g28g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g40g214kcal6.8g14.8g14.8g11.2g
Rypsiöljy rainbow100g900kcal0g0g100g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g840g2772kcal100.8g554.4g20.2g68.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g100g260kcal30g2g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4640g9096kcal349.8g1203.8g328g209.2g
Valittu annoskoko2320g4548kcal174.9g601.9g164g104.6g
Annoskoko puolitettuna1160g2274kcal87.5g301g82g52.3g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421