Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi119g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g12g7.3kcal1.6g0.1g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen10g27kcal2.9g0.2g1.6g2.9g
Forest honey (Marlene), annos 5g4.8g14kcal0g3.3g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g4.8g26kcal0.8g1.8g1.8g1.3g
Rypsiöljy rainbow12g107kcal0g0g11.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g100g330kcal12g66g2.4g8.2g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g12g31kcal3.6g0.2g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g1082kcal41.8g143.2g39g24.8g
Valittu annoskoko276g541kcal20.9g71.6g19.5g12.4g
Annoskoko puolitettuna138g271kcal10.5g35.8g9.8g6.2g
Arvot/100g100g196kcal7.6g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421