Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi139g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g14g8.5kcal1.8g0.2g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen11g32kcal3.3g0.2g1.9g3.4g
Forest honey (Marlene), annos 5g5.6g16kcal0g3.9g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g5.6g30kcal0.9g2.1g2.1g1.6g
Rypsiöljy rainbow14g125kcal0g0g13.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g117g385kcal14g76.9g2.8g9.6g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g14g36kcal4.2g0.3g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g1262kcal48.4g167.2g45.8g29.2g
Valittu annoskoko322g631kcal24.2g83.6g22.9g14.6g
Annoskoko puolitettuna161g316kcal12.1g41.8g11.5g7.3g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421