Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi159g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g16g10kcal2.1g0.2g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen13g36kcal3.8g0.3g2.2g3.9g
Forest honey (Marlene), annos 5g6.3g18kcal0g4.4g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g6.3g34kcal1.1g2.3g2.3g1.8g
Rypsiöljy rainbow16g143kcal0g0g15.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g133g440kcal16g87.9g3.2g10.9g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g16g41kcal4.8g0.3g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana736g1443kcal55.6g190.8g52.2g33.2g
Valittu annoskoko368g722kcal27.8g95.4g26.1g16.6g
Annoskoko puolitettuna184g361kcal13.9g47.7g13.1g8.3g
Arvot/100g100g196kcal7.6g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421