Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi178g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g18g11kcal2.3g0.2g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen14g41kcal4.3g0.3g2.4g4.4g
Forest honey (Marlene), annos 5g7.1g20kcal0g5g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g7.1g38kcal1.2g2.6g2.6g2g
Rypsiöljy rainbow18g161kcal0g0g17.8g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g150g495kcal18g98.9g3.6g12.3g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g18g46kcal5.4g0.4g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g1623kcal62.4g214.8g58.4g37.4g
Valittu annoskoko414g812kcal31.2g107.4g29.2g18.7g
Annoskoko puolitettuna207g406kcal15.6g53.7g14.6g9.4g
Arvot/100g100g196kcal7.5g26g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421