Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g2g1.2kcal0.3g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen1.6g4.5kcal0.5g0g0.3g0.5g
Forest honey (Marlene), annos 5g0.8g2.2kcal0g0.6g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g0.8g4.2kcal0.1g0.3g0.3g0.2g
Rypsiöljy rainbow2g18kcal0g0g2g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g17g55kcal2g11g0.4g1.4g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g2g5.2kcal0.6g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g180kcal7g23.8g6.6g4.2g
Valittu annoskoko46g90kcal3.5g11.9g3.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna23g45kcal1.8g6g1.7g1.1g
Arvot/100g100g195kcal7.6g25.8g7.2g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421