Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi198g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g20g12kcal2.6g0.2g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen16g45kcal4.8g0.3g2.7g4.9g
Forest honey (Marlene), annos 5g7.9g22kcal0g5.6g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g7.9g42kcal1.3g2.9g2.9g2.2g
Rypsiöljy rainbow20g178kcal0g0g19.8g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g167g550kcal20g109.9g4g13.7g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g20g52kcal5.9g0.4g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g1803kcal69.2g238.6g65g41.6g
Valittu annoskoko460g902kcal34.6g119.3g32.5g20.8g
Annoskoko puolitettuna230g451kcal17.3g59.7g16.3g10.4g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421