Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g200g122kcal26.2g2.2g0.8g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen160g456kcal48g3.2g27.2g49g
Forest honey (Marlene), annos 5g80g226kcal0.3g56g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g80g428kcal13.6g29.6g29.6g22.4g
Rypsiöljy rainbow200g1800kcal0g0g200g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1680g5544kcal201.6g1108.8g40.3g137.8g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g200g520kcal60g4g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9280g18193kcal699.4g2407.6g656g418.4g
Valittu annoskoko4640g9096kcal349.7g1203.8g328g209.2g
Annoskoko puolitettuna2320g4548kcal174.9g601.9g164g104.6g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421