Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi238g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g24g15kcal3.1g0.3g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen19g54kcal5.7g0.4g3.2g5.8g
Forest honey (Marlene), annos 5g10g27kcal0g6.7g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g10g51kcal1.6g3.5g3.5g2.7g
Rypsiöljy rainbow24g214kcal0g0g23.8g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g200g660kcal24g131.9g4.8g16.4g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g24g62kcal7.1g0.5g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g2164kcal83g286.6g78g49.8g
Valittu annoskoko552g1082kcal41.5g143.3g39g24.9g
Annoskoko puolitettuna276g541kcal20.8g71.7g19.5g12.5g
Arvot/100g100g196kcal7.5g26g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421