Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen20g57kcal6g0.4g3.4g6.1g
Forest honey (Marlene), annos 5g10g28kcal0g7g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g10g54kcal1.7g3.7g3.7g2.8g
Rypsiöljy rainbow25g225kcal0g0g25g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g210g693kcal25.2g138.6g5g17.2g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g25g65kcal7.5g0.5g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1160g2274kcal87.4g301g81.8g52.2g
Valittu annoskoko580g1137kcal43.7g150.5g40.9g26.1g
Annoskoko puolitettuna290g569kcal21.9g75.3g20.5g13.1g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421