Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi278g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g28g17kcal3.6g0.3g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen22g63kcal6.7g0.4g3.8g6.8g
Forest honey (Marlene), annos 5g11g31kcal0g7.8g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g11g59kcal1.9g4.1g4.1g3.1g
Rypsiöljy rainbow28g250kcal0g0g27.8g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g233g770kcal28g153.9g5.6g19.1g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g28g72kcal8.3g0.6g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g2525kcal97g334.2g91.2g58g
Valittu annoskoko644g1263kcal48.5g167.1g45.6g29g
Annoskoko puolitettuna322g631kcal24.3g83.6g22.8g14.5g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421