Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g3g1.8kcal0.4g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen2.4g6.8kcal0.7g0g0.4g0.7g
Forest honey (Marlene), annos 5g1.2g3.4kcal0g0.8g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g1.2g6.4kcal0.2g0.4g0.4g0.3g
Rypsiöljy rainbow3g27kcal0g0g3g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g25g82kcal3g16.5g0.6g2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g3g7.7kcal0.9g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g271kcal10.4g35.6g9.6g6g
Valittu annoskoko69g135kcal5.2g17.8g4.8g3g
Annoskoko puolitettuna35g68kcal2.6g8.9g2.4g1.5g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.8g6.9g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421