Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g4g2.4kcal0.5g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen3.2g9kcal1g0.1g0.5g1g
Forest honey (Marlene), annos 5g1.6g4.5kcal0g1.1g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g1.6g8.5kcal0.3g0.6g0.6g0.4g
Rypsiöljy rainbow4g36kcal0g0g4g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g33g110kcal4g22g0.8g2.7g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g4g10kcal1.2g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g361kcal14g47.8g13g8.2g
Valittu annoskoko92g180kcal7g23.9g6.5g4.1g
Annoskoko puolitettuna46g90kcal3.5g12g3.3g2.1g
Arvot/100g100g196kcal7.6g25.9g7g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421