Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi397g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g40g24kcal5.2g0.4g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen32g90kcal9.5g0.6g5.4g9.7g
Forest honey (Marlene), annos 5g16g45kcal0.1g11.1g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g16g85kcal2.7g5.9g5.9g4.4g
Rypsiöljy rainbow40g357kcal0g0g39.7g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g333g1099kcal40g219.8g8g27.3g
Suola, annos 3g7.9g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g40g103kcal11.9g0.8g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g3607kcal138.8g477.2g130.2g82.8g
Valittu annoskoko920g1804kcal69.4g238.6g65.1g41.4g
Annoskoko puolitettuna460g902kcal34.7g119.3g32.6g20.7g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421