Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton1001g1081kcal226.1g0g18g0g
Pinaatti 300g40kcal4.9g1.2g0.9g3.9g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g600g122kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g50g401kcal0g0g50g0g
Suolapähkinä 132g788kcal32.8g13.2g65.8g9.9g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 851g747kcal43.4g97.8g10.2g42.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6948g6644kcal634.8g319.2g295.4g146.4g
Valittu annoskoko3474g3322kcal317.4g159.6g147.7g73.2g
Annoskoko puolitettuna1737g1661kcal158.7g79.8g73.9g36.6g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200709